woensdag 27 september 2017

Trainingsdag

Het was een goed gevulde trainingsdag gisteren. Of beter gezegd een dag waarop de training voor het nakende schaatsseizoen centraal stond.
Het begon 's ochtends met het fietsritje naar de Vondellaan, waar ik in de Leidse IJshal zou helpen met spuiten. Bij aankomst zag het er een beetje vreemd uit. De helft van de buitenbaan zag er wit uit, de andere helft grijs. Hetgeen klopte. De tweede helft moest nog gedaan worden. Zodoende kon ik dat gedeelte van de buitenbaan nog niet kon spuiten.
Ik was dus voornamelijk op de binnenbaan actief. Alles ging goed tot het moment, dat Jan en Frans op de buitenbaan aan de slag gingen met de kalkspuitmachine, die een miniscuul laagje kalk op de buitenbaan op het ijs aan zou brengen. De brandslang lag op de kalkspuitmachine en daardoor in een bocht. Ik wilde de slang op de binnenbaan wat meer ruimte geven en trok eraan. Doordat ik dit in een schuine stand deed stond ik wat minder stabiel in het gedeelte, dat ik net gespoten had. Voor ik er erg in had, lag ik op het spiegelgladde ijs.
De eerste val van het seizoen had ik al te pakken nog voor ik ook maar een meter geschaatst had! En dan te bedenken, dat ik vorig seizoen niet een keer gevallen ben, noch op kunstijs, noch op natuurijs.
Met wat lichte pijntjes op mijn rechterheup en een paar ribben kwam ik met de schrik vrij. Maar goed, het was een geval van eigen schuld dikke bult. Had ik maar niet zo arrogant moeten zijn om te denken, dat mij niets kon overkomen en het ook wel zonder spijkerzooltjes kon.
Hoogmoed komt voor de val.

Berouw komt na de zonde, dus na de theepauze trok ik de spijkerzooltjes toch maar aan. De ijsmeester en de nieuwe vrijwilliger legden de blauwe lijn op het net bekalkte ijs aan, terwijl ik op de binnenbaan bezig was. Daar lagen logo's van de IHCL, Kunstschaatsvereniging "Rijnland" en de ijshockeyclubs "Leiden Lions" en "Key Town Tigers". De laatstgenoemde club had de sponsor erbij vermeld: VSM sloopwerken. Dat past wel bij het beeld, dat velen bij het zien van de bodychecks in het ijshockey hebben.
Waar was trouwens het logo van de IJVL?
Om 1 uur deed ik nog wat boodschappen bij "De Helianth" alvorens ik thuis ging lunchen. Daar kwam ik er achter, dat ik wat vergeten was. Geen probleem. Ik moest toch nog een duurloop doen met het oog op de Halve marathon van Katwijk aanstaande zaterdag. Via de Haagweg liep ik naar de binnenstad van Leiden en met een paar boodschappen in een rugtas liep ik via de Vondellaan weer op huis aan. De plaspillen deden hun werk en daar wildplassen tegenwoordig beboet wordt, maakte ik nog even gebruik van het toilet in de Leidse IJshal.
's Avonds fietste ik met Jos Drabbels en Elwin den Dulk naar de Herensteeg, waar we in "La Bota" het afsluitende etentje van het zomerseizoen hadden met de droogtrainingsgroep van de IJVL. Bij binnenkomst liep ik "Krasse knar" Aad Berg tegen het lijf. De droogtraining en de schaatstraining liepen zo soepel in elkaar over.
In de grote eetzaal hadden 15 IJVL-ers een gezellige avond met prima eten en drinken met de nodige lachsalvo's. Ook de leeftijdskorting kwam weer ter sprake. Nu we het toch over korting hebben: de vaste trainer en de reserve trainer werden door de rest van de groep vrijgehouden, waarvoor onze hartelijke dank.

Geen opmerkingen: