donderdag 28 september 2017

Wintertriatlon

Tot een kleine 10 jaar geleden werd het schaatsseizoen traditioneel afgesloten met een door de IJVL georganiseerde wintertriatlon. Deze wintertriatlon speelde zich af in en rondom de Leidse IJshal. Vandaag opende ik het schaatsseizoen met een wintertriatlon. De afstanden en de volgorde klopten totaal niet, dus het was een zeer alternatieve triatlon, maar dat past wel bij mij. In mijn jeugdjaren was ik ook zeer alternatief.
Om half 9 fietste ik naar de Vondellaan, waar de buitenbaan net gedweild was met de Zamboni. Het ijs moest nog even harden, maar daarna mocht ik als proefpersoon optreden en als eerste schaatser met mijn Salomons de eerste rondjes rijden op het verse ijs. De eerste ervaringen waren prima. Het ijs was spiegelglad en gleed weer als vanouds. Het eerste rondje ging wat harkerig, maar gaandeweg kwam de Schwung er weer in. Alleen onder de loopbrug was het wat hobbelig. Gecondenseerd water komt daar druppelsgewijs naar beneden en dat geeft wat kleine hobbeltjes, waar je makkelijk overheen schaatst. Kortom: kom vanaf dit weekeinde schaatsen in de Leidse IJshal!

Nu kwam ik niet alleen om te schaatsen, maar ook om te helpen bij het opspuiten van water in de hoeken, waar de Zamboni niet bij kon komen. Samen met Wim Noteboom verrichtte ik deze taak, terwijl John de Lange het kalk van de rubber matten schrobde. Op het moment, dat Wim met de dweilmachine op de binnenbaan bezig was, haalde ik met de trekker de druppels van de trap af.

Om 1 uur zat de ochtenddienst erop en fietste ik naar huis, waar ik na de lunch naar de volkstuin fietste, waar ik het groenteafval in het compostvat deed en daarna een stuk of 50 dode slakken uit de regenton haalde. Zij dreven in het water.
Daarna leegde ik de regenton door telkens met een gieter vol water naar de sloot te lopen. Het water stonk. Het had een rioollucht. Er zat niets anders op dan om de regenton helemaal te legen. Toen ik bijna op de bodem zat, keerde ik de ton om. Dat deed ik ook met de overloopton ernaast.
Ik fietste weer naar huis toe, waar ik mijn hardloopschoenen aantrok en in een miezerregen ruim 4 kilometer liep met het oog op de Halve marathon van Katwijk. Conditie doe je er niet meer mee op, maar het is prima om je spieren even "los te lopen". Met dit korte duurloopje voltooide ik wel de eerste wintertriatlon van schaatsseizoen 2017-2018. Het lijkt wel de omgekeerde wereld.

Geen opmerkingen: