zaterdag 2 september 2017

Koot en Bie met verfkwast

Mijn trainingsschema was deze week aardig in de war gestuurd door omstandigheden, waar ik geen vat op had. Afgelopen dinsdagmorgen had ik huisarrest, omdat de voordeur, de achterdeur en de deur van de schuur in de grondverf werden gezet. Gelukkig kon ik dinsdagavond nog een stukje skeeleren. Woensdagavond was dat door de regen uitgesloten.
Donderdagmorgen werd de voordeur geschilderd alsmede de schuurdeur, waardoor ik niet kon gaan hardlopen zonder het risico te lopen, dat onverlaten van de gelegenheid gebruik konden maken om iets ongevraagd mee te nemen.

Deze gedwongen rustperiode werd enigszins goedgemaakt door de schilders, die uit de Residentie kwamen. In plat Haags leken ze zo weggelopen uit een aflevering van Koot en Bie.
De trainingsachterstand ga ik morgen inhalen door mee te doen aan de Vlietloop in Voorschoten. Ik doe dan de 10 kilometer, daar ik maandagavond strandtraining moet geven voor de IJVL. Dan is het toch wel handig als je zelf nog redelijk fit bent. Soms moet je namelijk oefeningen voordoen. Dat betekende, dat ik vandaag wederom rustig aan moest doen.
Eerst fietsten we naar de kringloopwinkel op het Waardeiland om te kijken, of daar iets was, wat we nodig hadden of dat we het een keer nieuw moesten kopen. Helaas was het er niet, maar bij binnenkomst hoorde ik een vergeten lied.


Het geeft de stand van het Nederlandse voetbal goed weer: geen  WK voetbal, geen Champions League, geen Europa League maar de Ivy League.
Na op de markt en bij "De Helianth" boodschappen gedaan te hebben, aten we tussen de middag thuis om de hele middag op de volkstuin door te brengen met diverse klussen en heel veel plukken: tomaten, bramen, frambozen, sperziebonen, snijbonen en als kers op de taart een verlate aardbei. Deze was rood-wit en smaakte heerlijk. Soms verrast de natuur je aangenaam!


Geen opmerkingen: