zondag 24 maart 2019

"Je kunt het beste zingen wat er staat!"

Gisteren stond in het teken van de eerste repetitie van het "Sixties"-project van de Leidse Koorprojecten. Daar de repetitie om half 11 begon, moesten de boodschappen voor die tijd gedaan zijn. Om 8 uur fietste ik naar "De Helianth", terwijl Ada naar de volkstuin vertrok voor de meest noodzakelijke werkzaamheden.
Onder leiding van Wim de Ru begonnen we met "The Sound of Silence" van Simon & Garfunkel.
Doordat ik dit lied met "Oktopus" vaak gezongen had, kende ik de tweede stem behoorlijk goed. Behoorlijk, want in het vierstemmige arrangement zaten verraderlijke variaties. Maar goed, met een week oefenen moet dat wel goed komen.
Zo kwamen in de loop van de dag liederen uit "Porgy and Bess" en "West Side Story" aan bod. Als er iets niet helemaal goed ging, wist Wim het koor met een kwinkslag te corrigeren: "Je kunt het beste zingen wat er staat!"
Het lied "America" blijft daarna de hele dag in je hoofd rondzingen.
Ook een paar zowel letterlijk als figuurlijk losse liederen kwamen aan bod.
"Aquarius" uit "Hair" was een stuk lastiger dan de feestelijke uitsmijter "Let the sunshine". Dat paste wel bij de dag. Er was de hele dag een grauw wolkendek. Maar bij het zingen van dit lied hadden we er geen last van, net zomin als bij het zingen van "Thank You for the Music" van ABBA.
Ook dit zo makkelijk in het gehoor liggende lied kende een paar lastige loopjes.
Om half 5 zat de repetitie erop en fietsten Ada en ik naar Leiden Centraal, waar we de trein naar Amsterdam namen, waar we bij Sheila met de vriendengroep een gezellige maaltijd hadden, waarbij Tim de Beer middels een lichtsnoer toch aanwezig was.
Voor Bas Warnink, die eergisteren jarig was, had ik een onbekende cd van zijn favoriete popgroep "The Kinks" meegenomen.
Ik kan iedereen de cd "The Village Green Preservation Society" van harte aanbevelen.
Na de maaltijd wandelden we met Peter Zwart naar het metrostation, waar we de metro namen naar Amsterdam-Zuid. We konden vrijwel direct overstappen op de trein naar de Sleutelstad.Geen opmerkingen: