woensdag 13 maart 2019

Maartse buien

Het was wederom een dag met Maartse buien. Dat is redelijk goed af te lezen aan het kaartje met de neerslagsommen van vandaag. Lokaal waren er behoorlijk grote verschillen.
Vlak voor een marathon of het schaatsen van een Alternatieve Elfstedentocht probeer je zoveel mogelijk rust te pakken. Dat deed ik dan ook. De wekker ging om 6 uur af....
Om half 7 zat ik op de fiets naar Leiden Centraal om in Rotterdam Centraal met een OV-fiets naar mijn kleinzoon toe te fietsen. Ik zou een dagje op Faas passen. Voor de zoveelste keer een genoeglijke dag.
Dat gold niet voor het weer. De hele dag was het een komen en gaan van buien. De zon zagen we niet zo veel vandaag. Tot en met het weekeinde blijft het zulk weer.
Alleen rond het middaguur, nadat kleinzoon en opa een tukje gedaan hadden, was het een uur droog. In die tijd wandelde ik met Faas naar de winkelstraat in de buurt om boodschappen te doen. Op de terugweg hadden we een heel kort hagelbuitje. Dit was een voorproefje van wat ons te wachten stond. Toen we thuis waren, trok er een fikse hagelbui over. Het kletterde op het glazen dak van de keuken. Faas was helemaal gefascineerd en wist niet, of hij naar het dak of naar de hagel in de tuin moest kijken. Het was zijn kennismaking met Maatse buien.

Geen opmerkingen: