maandag 4 maart 2019

Allroundschaatsen

Het Wereldkampioenschap Allroundschaatsen in Calgary was om je vingers bij af te likken. Bij de mannen won Patrick Roest, maar het was tot de laatste rit redelijk spannend omdat het verschil tussen hem en de Noor Sverre Lunde Pedersen vrij klein was.
Roest was dit jaar een terechte winnaar met een wereldrecord puntentotaal. Hij had over de loting echter niet te klagen. Op de 5 en de 10 kilometer moest Pedersen de tijd zetten en kom de Lekkerkerker daarna op dat schema rijden. Een tikkeltje eenvoudiger dan andersom.
Bij de  vrouwen was de ontknoping een regelrechte thriller. Martina Sablikova moest op de 5 kilometer maar liefst 15 seconden goedmaken op Miho Takagi: 3 seconden per kilometer! Toch deed de Tsjechische diesellocomotief een geslaagde greep naar de macht ten koste van de Japanse TGV.
Dat deed ze met een tweede wereldrecord.
Nu wil de ISU min of meer van het WK Allround af. Nota bene de bakermat van het schaatsen! In de toekomst wordt het nog maar om de 2 jaar verreden. Zoals de Tour de France er is voor alleskunners, zo is het WK allround dat voor de schaatsers.
Sven Kramer denkt aan het opzetten van een eigen WK Allround. Deze eenvoudige schaatsliefhebber steunt hem hierbij van harte. Zet hem op, Sven!

Geen opmerkingen: