donderdag 14 maart 2019

Kalm aan en rap een beetje

Cabaretier Herman Finkers stond een jaar of 20 geleden op de planken met de show "Kalm aan en rap een beetje".
Vandaag volgde ik de man uit Almelo in de Leidse IJshal. Morgen ga ik in Haarlem aan de Bert Grotenhuis Bokaal deelnemen en hoop ik wederom 200 kilometer te schaatsen. Dan is het niet slim om de dag ervoor voluit te gaan.
Dat deed ik dan ook niet. Ik deed kalm aan en nam bij bijna alle series Bert Witbraad en Rob Reitsma op sleeptouw met een gemiddelde snelheid van 21 tot 22 kilometer per uur, terwijl ik een beetje rap was bij de 25 rondjes, die ik op kop reed. Deze reed ik "gewoon" in 25 kilometer per uur, met af en toe een rondje van 24 er tussendoor.
Echt voluit ging het pas na de training van de "Krasse knarren". In de kantine van de IJshal werden de lachspieren flink aan het werk gezet.
Het begon heel serieus met de vraag, hoe het met mijn hoge bloeddruk was. Deze is nu met pillen in orde. De oorzaak is een fout in de genen.
"Gelukkig is dit mijn enige genetische fout", antwoordde ik geheel naar waarheid.
Aan de reactie van AL mijn tafelgenoten kon ik concluderen, dat zij er anders over dachten.
Gelukkig leven we in een vrij land!
Hierna volgden de moppen en snedige opmerkingen elkaar in een sprinttempo op. Vooral Henk Distelvelt en Mart Moraal waren in topvorm. Af en toe moest ik schuddebuiken van het lachen. Nee, de lachspieren deden het niet kalm aan....

Geen opmerkingen: