woensdag 5 september 2012

Domper

Het was een stuk kouder dan gisterenavond. Dat klopte wel, want de wind zat in een andere hoek. Op de skeelerbaan van Leiderdorp hadden we tegenwind, als we naar het noorden reden, en in het algemeen komt daar geen warmte vandaan.
De training ging erg lekker. Ik kreeg complimenten van Dick van Goozen omdat mijn bijhaal een stuk beter was. Dat klopte wel: ik had er bij het rijden van skeelertochten rondom mijn huis op gelet, dat ik na de zijwaartse afzet mijn been goed achter mijn standbeen liet hangen.
De training was gevarieerd, met Steigerungen, maar ook met 1, 2 of 4 minuten voluit en dan 1 minuut rust.

Om half 9 gingen de lampen aan. Het was mede door de bewolking al aardig donker aan het worden. Aan het slot van de avond kregen we een serie van 15 seconden aanzetten en dan 15 seconden statisch zitten, terwijl je uitrolde. Aansluitend kwam er nog een serie met 30 seconden aanzetten.
Ik had net in de bocht een vrouw ingehaald, toen ik achter me iemand onderuit hoorde gaan. Je moet dan niet om gaan kijken, want dan ga je zelf ook. Na de bocht reed ik rechtop en zag, dat er een man onderuit gegaan was.
Toen wij een volle ronde op halve kracht hadden gereden, lag hij er nog steeds. Het bleek, dat hij een arm uit de kom had. Een domper op een gezellige skeelertraining. De pechvogel wens ik bij deze van harte beterschap.

Geen opmerkingen: