woensdag 5 september 2012

"Diskwalificatie Gerard Snel"

Kennelijk was het sportweekeinde voor diverse IJVL-ers te zwaar geweest, want de opkomst bij de droogtraining was matig. Volkomen onterecht. Het was een heerlijke nazomeravond en het was een uitstekende training op "De Bult".
Na twee rondjes inlopen volgde de touwladder, waarna we flink aan de bak mochten bij de schaatsplanken. Na een minuut of 3 inrijden volgde een piramide, beginnend bij 1 minuut, oplopend naar tweeënhalve en weer terug naar 1. Maar dan wel voluit! Qua intensiteit vergelijkbaar met een 2 x 500 meter, 2 x 700 meter, 2 x een kilometer en een 1500 meter achter elkaar.
We mochten in kruispas over een laaggespannen elastiek een helling op springen na de Usain Bolttraining om tenslotte nog een partijtje bidonvoetbal te doen. En dan zijn er momenten van grote binnenpret, als je gecoördineeerd door 4 personen tegelijk wordt aangevallen, en je uit deze benarde positie toch nog iemand anders bidon weer om te kegelen.
Maar het hilarische hoogtepunt van de avond was dit niet. Dat was de eindsprint van de dinsdagavondwedstrijd van Swift, die door Jaap Smit werd gewonnen. Waar de speaker bij veel wedstrijden eindigen in een onverstaanbaar goede show, was de speaker van Swift duidelijk te verstaan.
"Wil het peloton in rechte lijn afsprinten", klonk er luid en duidelijk op "de Bult", een seconde of 10 later gevolgd door: "Diskwalificatie Gerard Snel".

Deze meervoudige winnaar van de IJVL-tijdrit had beter moeten weten. In februari week hij op de Vogelplas ook af van de rechte lijn, hetgeen de redacteur van clubblad IJskout toen had moeten bekopen met een demonstratie wakzwemmen....

Geen opmerkingen: