dinsdag 25 september 2012

Avondloop

In de wintermaanden train ik altijd op dinsdagavond van kwart over 8 tot 10 uur in de Leidse IJshal. In de zomer is dinsdag mijn vaste avond voor de droogtraining. Vorige week was de laatste van deze sportzomer.
Vanavond fietste ik om 8 uur naar station Voorschoten, waar ik met Hans Boers had afgesproken om te gaan hardlopen. De laatste training voor de Halve marathon van Katwijk.

Het begon al aardig donker te worden, toen we gingen lopen. Over de Velostrada liepen we naar Leidschendam. Hier was een stuk weg opgebroken. Wij lieten ons hierdoor niet weerhouden. We liepen wel wat rustiger, daar we niet goed konden zien, of er soms kuilen liggen. Maar deze lagen er niet, zodat we ongeschonden de Landscheidingsweg bereikten.
We liepen over het fietspad langs de Landscheidingsweg naar de A44, waar we over de parallelweg langs Wassenaar-Kerkehout noordwaarts liepen. Na door 2 tunnels de A44 2 keer deze snelweg gekruist te hebben, kwamen we bij de Horstlaan uit.
Waar we tot nu toe constant over verlichte wegen liepen, was de Horstlaan een avontuurlijke onderneming: er was na de oprit van Eikenhorst geen lantaarn te bekennen tot de spoorbaan. De enige verlichting kwam van de maan. Wat dat aangaat leek het wel wat op de start van de Elfstedentocht op 11 februari.

Terug op de Velostrada hadden we weer verlichting: LED-lampen met gedempt groen licht.
Om 10 uur waren we weer terug bij station Voorschoten, waar ik afscheid nam van Hans en naar huis fietste. Een paar jaar geleden heb ik met Jaap de Gorter een avondlloop gedaan bij de Dam tot Damloop en vorig jaar met Hans bij de Bruggenloop, maar daar liep je nog gedeeltelijk bij daglicht.
Deze avondloop van 16 km was tenminste een echte avondloop!

Geen opmerkingen: