zaterdag 22 september 2012

Rondje IJVL

Regeren is vooruitzien. Met de formatie van het kabinet van VVD en PvdA in het achterhoofd deden Hans Boers en deze eenvoudige bibliothecaris deze wijsheid alle eer aan.
Vanmorgen had ik in de bibliotheek van Rijnsburg gewerkt. Op weg er naar toe zat ik in een korte, maar krachtige bui. Mijn collega Vera was deze maand op vakantie geweest naar Boulogne sur Mer. Doordat ik met Ada 2 keer de Noordzeeroute had gefietst, kende ik deze mooie omgeving vrij goed.

's Middags was het vrij fris, maar lekker herfstweer. Ik bracht het oud papier weg, deed wat boodschappen, maakte ons bed op en ging kijken naar het WK wielrennen in en om Valkenburg. Het wereldkampioenschap wierp zijn schaduwen vooruit, want toen wij 3 weken geleden de Mergellandroute fietsten, zagen we diverse borden met de aankondiging, welke weg op welke dag was afgesloten voor alle verkeer.

Het was een prachtige wedstrijd, die tactisch sterk werd gereden door de Nederlandse damesploeg. Marianne Vos maakte de favorietenrol waar en kwam solo over de finish in Vilt. Ze was veel dank verschuldigd aan Anna van der Breggen, die als vooruitgeschoven post in de kopgroep het vuile werk deed, nadat Vos vanuit het peloton op 2 ronden voor de eindstreep een machtige jump deed naar de koplopers. In mum van tijd reed ze een gat van een halve minuut dicht.

Hans was net op tijd om bij mij de ontknoping van het WK op de Bemelerberg en de Cauberg te kunnen zien, waarna wij op weg gingen voor ons "Rondje IJVL". Vanaf mijn huis liepen we naar de Haagsche Schouw, waar we aan de overkant van de Rijn het rondje oppikten, dat we met de winterbiatlon ook lopen.

Wat dat aangaat was het natuurlijk "Regeren is vooruitzien". Over een half jaar lopen we dit parcours weer met de door de IJVL georganiseerde winterbiatlon. De wind was een beetje gaan liggen, waardoor het minder koud aanvoelde dan vanochtend en vanmiddag.
Om 7 uur waren Hans en ik weer terug van een duurloop van 14 km. Een prima voorbereiding voor de Halve marathon van Katwijk van aanstaande zaterdag.
We aten pas om half 9. Ana was met Siebe mee naar Ameide, waar deze Swift-coureur een criterium reed. Het was zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Helaas zorgde een los zittend zadel er voor, dat hij zich niet kon mengen in de strijd om de prijzen.
Bij het eten van de kool uit eigen tuin proostten we op Marianne Vos, die met twee wereldkampioenschappen en een Olympische titel een gouden tripel had volbracht!

Geen opmerkingen: