donderdag 27 september 2012

Lijntrekken met twee linkerhanden

Van de week had ik een mailtje gekregen van ijsmeester Jan van Rijn, dat de spuitgasten weer welkom waren om de ijsvloer voor het nieuwe schaatsseizoen te komen leggen. Gehuld in de kleding, waarin ik in de Leidse IJshal placht mijn rondjes te draaien, begaf ik me op de fiets naar de Vondellaan.
Bij binnenkomst bleek, dat het spuiten pas begin volgende week aanvangt. Wie wil helpen....
Maar er was vanmorgen nog genoeg te doen. Piet van Harskamp was druk bezig met het leggen van geplastificeerd ijzer aan de binnenzijde van de boarding. Met zijn tweeën gaat het een stuk makkelijker.
Daar er scherpe randen aan de dunne ijzeren stroken konden zitten, was het raadzaam om werkhandschoenen te dragen. Jan van Rijn kwam aanzetten met 2 linkerhandschoenen.
"Ik geef het maar meteen toe", zei ik: "Ik heb twee linkerhanden!"
Ruud Vermeulen, met wie ik deze winter diverse keren op natuurijs prachtige tochten heb geschaatst, kwam ook helpen.

Toen alle ijzeren stroken op hun plek lagen, lag er een tweede taak op me te wachten. Op de lijnen op de ijshockeybaan zag je overal stofsporen van banden en voeten. Met een luiwagen begaf ik me naar de binnenbaan, waar ik de lijnen met een vochtige zwabber nat maakte en daarna met een trekker het vuile water van de rode en blauwe lijnen af haalde.
Voor degenen, die mij verdenken van lijntrekken: vandaag kan ik het met geen mogelijkheid ontkennen....

Geen opmerkingen: