woensdag 19 september 2012

Virtueel touwtjespringen


Op de Derde Dinsdag van september werd veel ellende aangekondigd. We zouden er sneller mee te maken krijgen, dan wenselijk was. Met dank aan de weergoden.
Om 7 uur vertrokken we met de schaatsplanken naar "De Bult". Na een tweetal rondjes inlopen volgde de touwladder. Iedereen kent de uitdrukking "twaalf ambachten, dertien ongelukken" wel. Daar hadden we onze eigen variant op. Nadat de trainer de co├Ârdinatie-oefening had voorgedaan, deden wij de shuffle na. Nou, ik kan u garanderen: er waren meer varianten dan deelnemers!

Aansluitend volgde de schaatsplanken. De piramide van 90, 120 en 150 seconden en weer terug zorgde voor flink wat regendruppels.
Daarna volgde de glorieuze momenten van Robert Nozeman. We moesten tweebenig over twee laag gespannen elastieken springen en daarbij bij de tweede sprong 180 graden draaien. Robert deed een volledige pirouette!
Het begon te spetteren, toen we gingen touwtjespringen. Robert heeft regelmatig moeite met het touw, maar daar het om de springbeweging gaat, die de kuiten sterker maakt, ging hij touwtje springen zonder touw. Een nieuwe bezuinigingsmogelijkheid voor de heren formateurs. Bij virtueel touwtje springen heb je geen touw nodig!
Een paraplu was tijdens deze oefening wel handig geweest, want de regen kwam met bakken uit de hemel.
Drijfnat liepen we nog een rondje uit op deze herfstavond. Het droogtrainingsseizoen zat er op.
Daar de kantine van Swift gesloten was, weken we uit naar cafe "Plantage". Daar sloten we de gezelllige sportzomer af. Er was, voor een Plantage toch wel vreemd, geen Palm te bekennen.

Maar er was een smakelijk alternatief: Leidsch blond.

Geen opmerkingen: