zaterdag 8 september 2012

Zomertriatlon

Ik heb een keer of 10 meegedaan aan de wintertriatlon van de IJVL. Maar een zomertriatlon stond nog niet op mijn lijstje. Tot vanmiddag.
Ik had een afspraak met Hans om te gaan hardlopen vanmiddag. Terwijl ik in het zonnetje op de bank lag te lezen en te knikkebollen, hetgeen de Spanjaarden een siësta plachten te noemen, ging de telefoon. Hans aan de lijn.
"Zullen we vanmiddag naar Wassenaarse slag fietsen, dan over het strand en door de duinen lopen en daarna lekker gaan zwemmen in zee?"
Uiteraard zei ik op deze prachtige, zomerse septemberdag daar geen "Nee" tegen.

Om 3 uur was ik bij station Voorschoten en Hans ook. Samen fietsten we naar "de Klip", de zwaarste klim van de dag. Vergeleken met de heuvels in Zuid-Limburg een peulenschilletje.
Op Wassenaarse slag zochten we een duidelijk herkenbare plek, waar we onze tassen achter konden laten. We liepen om 10 voor 4 richting Meijendel.

De training voor de Halve marathon van Katwijk was begonnen!
Het stand was breed en redelijk hard, dus dat liep wel lekker. Zeker omdat er nauwelijks wind stond. Dat is wel eens anders.
Ter hoogte van Meijendel volgde een strandopgang met mul zand. Lekker zwaar, maar daar wordt je sterker van.
Over constant op en neer gaande schelpenpaden liepen we naar het fietspad tussen Wassenaar en Den Haag. Onderweg roken we een vage brandlucht. Pas later hoorden we, dat een CDA-vliegtuig een noodlanding op het strand had moeten maken. De neerwaartse spiraal van het CDA kan niet beter gesymboliseerd worden!

Langs het fietspad holden we naar de dorpspomp in de Wassenaarse duinen te lopen. Hier vulden we onze flesjes met fris water en namen nog even de zware klim richting Katwijk om via het parkeerterrein bij Wassenaarse slag naar onze tassen te lopen.
We trokken onze zwembroeken aan en wandelden naar de branding.
Het water was best lekker, al moet je altijd wel even "door".

We zwommen lekker in de branding met vrij hoge golven en doken in de brekende golven. Tot half 6 spartelden we in het zilte nat.

Het was volop genieten bij deze zomertriatlon. Dit gaan we, als het weer het toelaat, vaker doen in de aanloop naar de Halve Marathon van Katwijk, met iedere week een langer stuk lopen over het strand en door de duinen.
Samen fietsten we naar station Voorschoten, waar we, nog nagenietend van deze zomertriatlon, ieder ons weegs gingen.

Geen opmerkingen: