vrijdag 7 september 2012

Rondje Leidschendam

Wat doe ik op een vrije vrijdagmiddag in september op een zonnige, droge dag? Dan ga ik lekker skeeleren. Over 4 weken gaat de Leidse IJshal weer open en mag ik 2 uur schaatsles gaan geven aan de jeugd.

Nu ben ik wat dat aangaat nergens aan gebonden. Om half 4 skeelerde ik richting Velostrada en reed deze helemaal af tot Leidschendam. Via allerlei stoepen, klinkerwegen en matig asfalt zocht ik mijn weg door Leidschendam heen. Voor het mooie asfalt moet je bij de Velostrada en het fietspad langs de Veurseweg zijn. Het tussenstuk is voor skeeleraars niet veel soeps.
Langs de Fugro en Huize Boers hobbelde ik naar de Veurseweg. Een goede training, want bij een Elfstedentocht krijg je ook regelmatig slecht ijs voorgeschoteld.

Vanaf de Veurseweg had ik de zon in de rug en kon ik de schaduw van mezelf zien. De valbeweging zag er niet slecht uit. Het oefenen op de bijhaal maakt, dat de slagen wat meer recht naar voren geplaatst worden, dus mijn slag is efficiënter geworden.
Via de Horstlaan skeelerde ik naar de Velostrada, die ik in Voorschoten verliet om mijn vrouw eventjes van haar werk af te houden.
Aansluitend skeelerde ik naar de Korte Vliet om via de Rijndijk en het fietspad langs de net geasfalteerde Hadewychlaan op huis aan te rijden, na een rondje Leidschendam met allerlei soorten ondergrond.

Geen opmerkingen: