woensdag 31 oktober 2012

Zuster Rosalie


Zaterdagavond is de Hobbitreünie. Ik zal er veel bekenden tegenkomen uit de mooie jaren, die ik daar in een dubbelrol als vaste gast en als barkeeper heb doorgebracht. Wie we daar echter helaas niet meer tegen zullen komen is Zuster Rosalie.
Zij is inmiddels overleden.
Deze week ontving ik via Joop Beenakker een mailtje met als bijlage onderstaande brief van Zuster Rosalie. Als je op de brief klikt, wordt deze groter, zodat je de inhoud kunt lezen.
"Lambiek", dat na een verbouwing in 1975 verder zou gaan onder de naam "De Hobbit", was gehuisvest in de jongensschool "Sint-Jozef", die ik net verlaten had. Dat het schoolgebouw direct na mijn schoolperiode werd afgekeurd, wat tevens het einde was van de Sint-Jozefschool, was uiteraard zuiver toeval, al zijn er uiteraard mensen, die denken: "Op het hoogtepunt moet je stoppen."
Intussen zijn we al weer 42 jaar verder en zijn er al een aantal reünies geweest. De laatste was 5 jaar geleden, maar veel bekenden heb ik 2 jaar terug gezien bij de reünie van de Antoniusschool.
Bij een aantal ervan was Zuster Rosalie ook aanwezig.

Ze was trouwens niet de enige oudere, die af en toe kwam buurten bij het jonge, langharige volk. Ook Piet Touw, de organisator van het Midwinterfestival, dat voor een flink deel draaide op Lambiekgangers, kwam wel eens langs als hij hulp nodig had voor een ander klusje bij deze of andere evenementen. Voor een paar consumptiebonnen deden we een hoop in die tijd.
Een andere vaste gast was Pa Dresscher, die zijn 3 dochters tussen 12 en 1 op kwam halen. Met een paar biertjes en het aan de praat houden, wisten we dit vertrek meestal op zijn minst een uur te rekken.
Dit soort herinneringen aan onbezorgde jeugdjaren kunnen we zaterdag weer eens ophalen. Helaas zonder de inmiddels overleden Pa Dresscher en Zuster Rosalie.

Deze kloosterzuster had niet zoveel met onze muziek, maar had wel belangstelling voor ons als persoon.
Ik denk, dat Zuster Rosalie daarboven nu geniet van deze hemelse muziek.


Geen opmerkingen: