donderdag 18 oktober 2012

Domino D-Day

Het Harlekino-hesje lag al op me te wachten in kleedkamer 2. De gele blokken erin kleurden goed bij mijn gele kabouterschaatsen. Ik ging er vanuit, dat ik weer op dezelfde plek op de binnenbaan zou staan, maar men had mij een blokje verderop ingedeeld.
Samen met Elly van Goozen en Ton, de hoffotograaf van de IJshal mocht Bert, de hofnar van de IJshal, 23 van de 101 kinderen schaatsles geven.

Elly opende het bal, waarna mijn dierentuin het overnam, met vogels van diverse pluimage. De gebruikelijke valoefeningen ontbraken uiteraard niet. Dit stuk van de binnenbaan hoefden ze in ieder geval niet te vegen.
Als rustig tussendoortje had ik bedacht, dat we als slang rond konden rijden. Een slang kronkelt nogal, dus dat deed ik ook. Daar de groep bijna 2 keer zo groot was als anders, was de slang ook veel langer en daardoor onstabieler. Toen ik een bocht maakte, ging een kind achter me onderuit, een kwartet andere kinderen in de val meenemend.
Een van de kinderen merkte toen op : "Het lijkt Domino D-Day wel!"

De les werd vervolgd met "Witte zwanen, zwarte zwanen" en nog wat andere spelletjes, terwijl de clownsstappen uiteraard niet ontbraken.
Aan het slot kwamen de grote mikado-stokken van pas. Eerst moesten de kinderen er onderdoor schaatsen, daarna was er een estafette met wat fors uitgevallen estafette-stokjes.
Het was sowieso een leuke les met mikado en domino.

Geen opmerkingen: