dinsdag 30 oktober 2012

Hechtingsprobleem

Het ijs was weer spiegelglad in de Leidse IJshal. Het was redelijk druk op de baan. Een aantal bekenden, die ik een tijd niet gezien had, waren ook weer aanwezig, zoals Koos Zwaan, die terug kwam van een blessure.
Het schaatsen ging erg lekker. Ik kon drie kwartier in de kop van de snelste groep meerijden. Alleen Mart Moraal en Wierd Wagenmakers pakten regelmatig rondjes op ons peloton.
Technisch liep het erg lekker, al heeft Wierd nog zo zijn bedenking over mijn hupje in de bocht. Desondanks heb ik het gevoel, dat mijn bochten een stuk beter zijn dan in de afgelopen seizoenen.
Ik reed ruim een half uur achter Hans den Outer, waarbij we regelmatig het grote peloton dubbelden. Op een gegeven moment hoorden we een harde knal. Er was iemand tegen de boarding aan geknald. Meteen zag je de sociale kant van de schaatsers. Iedereen werd gemaand om rustig te rijden. Met een paar anderen hielp ik de ongelukkige naar de kant. Een snee boven zijn wenkbrauw bloedde. Dit werd gestelpt en er werd een verband aangebracht.

Wel moest de gevallene naar de eerste hulp in het LUMC.
Het was duidelijk, ook door de bemoedigende woorden van zijn schaatsvrienden: "Henk, je wordt genaaid!"
Henk had een hechtingsprobleem.

Geen opmerkingen: