dinsdag 9 oktober 2012

Abonnement

Ieder jaar kocht ik 2 20-rittenkaarten bij de Leidse IJshal. Vorig seizoen bestond voor het eerst weer de mogelijkheid, om een abonnement te kopen. Ik had toen echter net een 20-rittenkaart gekocht, dus helaas pindakaas.
Dit jaar was ik er op voorbereid. Voor mijn ID-kaart had ik een bijzondere foto laten maken. Chagerijniger kan ik niet kijken. Dat schijnt tegenwoordig zo te horen op officiële documenten.
Met deze pasfoto kocht ik een abonnement, waarbij een ding 100% zeker is: op het ijs zal ik nimmer zo chagerijnig kijken!
Het was op deze eerste dinsdagavond van het seizoen behoorlijk druk in de Leidse IJshal. Vanwege de nog niet volledig herstelde achillespees reed ik op mijn kluunschaatsen en ik moet zeggen: het ging erg lekker.
Henk Distelveld en Hans den Outer gaven flink gas: hen kon ik niet bijhouden, maar het peloton dubbelde ik wel keer op keer, terwijl ik nog niet eens voluit ging. Af en toe voelde ik mijn achillespees bij het onderdoor nastrekken van het linkerbeen in de bocht, dus daar hield ik me wel in.
Het rechte stuk ging prima. De bijhaal lukte goed. Twee slagen met links en twee met rechts en ik was weer bij de volgende bocht. De oefeningen van het skeeleren beginnen hun vruchten af te werpen.
Voorlopig moet ik me rustig op deze technische verbeteringen concentreren. Het automatiseren ervan lijkt te gaan lukken. Een kwestie van volharding.

En ik kijk er niet eens chagerijnig bij.

Geen opmerkingen: