maandag 15 oktober 2012

De spits is eraf

Na de overvloedige regenval van het afgelopen weekeinde viel het met de regen vandaag wel mee. Ik fietste om half 9 naar de Leidse IJshal, waar het buiten al behoorlijk druk was. Binnen was het ook lekker druk.

Het was het begin van de Herfstvakantie en veel kinderen waren naar de IJshal gekomen voor de eerste schaatsles in een schoolvakantie. Het waren er 112, bijna 50 meer dan de 64 op de eerste maandag vorig jaar.
Ik had op de binnenbaan een groep van 13 kinderen, waarvan meer dan de helft op ijshockeyschaatsen reed. Zoals gebruikelijk stond het schaatsplezier bij mij voorop, dus het was een speelse les. Deze wijze van lesgeven pas ik al 2 decennia toe.
Deze jarenlange ervaring kwam een van de andere trainers ook van pas. Deze liet een briefje zien met oefeningen: "Deze les heb ik van jouw weblog afgehaald."
En dat is precies de bedoeling van mijn weblog. Anderen op weg helpen, of het nu is met het lesgeven aan beginnende schaatsers of als er ergens op natuurijs te schaatsen valt, of dat nu de Vogelplas, de Langeraarse Plassen of de Kaag is.


Geen opmerkingen: