donderdag 11 oktober 2012

Het dopingnetwerk van Henkapie

Het zal niemand ontgaan zijn: het enorme dopingnetwerk van Lance Armstrong is naar buiten gekomen. Een van degenen, die uit de school geklapt hebben, is George Hincapie.
Dit dopingnetwerk verklaarde ook, waardoor US Postal jarenlang onverslaanbaar was in de Tour de France.
Maar ja, als deze sporters verdacht zijn, dan kunnen er natuurlijk ook mensen zijn, die vraagtekens gaan zetten bij de prestaties van de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal.
Want hoe kun je cynici uitleggen, dat een groep, waarbij de gemiddelde leeftijd boven de zestig ligt, puur natuur zo hard kan schaatsen?
En dan hebben we natuurlijk de schijn tegen: Aad van Tol rijdt rond in een jack van de Rabobank, de wielerploeg, die volgens Levi Leipheimer een niet geheel brandschone wielerploeg is.

Zelf wil ik nog wel eens rondrijden in een trainingspak van TNT, de ploeg van Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent, 's lands bekendste spruitjesteler.

Zodoende staan mijn prestaties ineens ook in een kwalijke reuk.
Het was vanmorgen behoorlijk druk bij de "Krasse knarren". Ook Peter Witteman was weer van de partij, samen met zijn dochter Lucy.

In het begin reed hij met een rekje, maar na een kwartier ging dit hulpmiddel aan de kant. Ongelofelijk, wat een doorzettingsvermogen heeft deze man. Vorig jaar om deze tijd was hem verteld, dat hij na een bedrijfsongeval misschien nooit meer zou kunnen lopen, en nu schaatst hij al weer.
De spiermassa moet weer aangroeien, maar met zijn mentaliteit en positieve levensinstelling komt Peter er wel!
Wij reden de gebruikelijke piramide van 5 tot en met 25 rondjes en weer terug. En voor de eerste keer ging het erg hard. Met name Henk Distelveld reed verschrikkelijk hard. Als hij op kop kwam, reed hij het peloton er in zijn eentje van af.
Dat geeft te denken. Temeer, daar Henk in het zomerseizoen wielrent. Het leverde hem wel meteen een bijnaam op: Henkapie.
Maar voor de dopingvorsers onder de lezers: u zult nog minstens 10 jaar moeten geduld moeten hebben, voor het dopingnetwerk van Henkapie zal zijn ontrafeld.
Tot die tijd weet ik van de prins geen kwaad.

Geen opmerkingen: