maandag 30 mei 2016

Alternatieve droogtraining

Afgelopen maandag was ik even langs geweest bij de droogtrainingsgroep van de IJVL. Ik had mijn hardloopjack opgehaald en was doorgefietst naar "Cronesteyn", waar een serie oefeningen in de elastieken werd afgewerkt. Vanavond zou ik als deelnemer weer van de partij zijn.
Thuis gekomen van mijn werk kleedde ik mij om om een zeer rustige hersteltraining te doen, dit met het oog op de gevoelige achillespees. Op het nieuws hoorde ik, dat het in het oosten van het land het en der noodweer was geweest en dat deze buien naar het westen trokken. Er was in veel provincies code oranje afgegeven.

Een blik op buienradar maakte mij duidelijk, dat we het niet droog zouden houden bij de droogtraining. Daar ik niet zo veel wilde lopen en het daar met regen wel op uit zou draaien, meldde ik me af bij trainer Jaap de Gorter en deed ik een alternatieve droogtraining: in ons eigen huis!

Terwijl de eerste regen naar beneden kwam deed ik diverse statische oefeningen zoals statisch zitten, schaatsstappen, de bochtenstap, een aantal buikspieroefeningen en uiteraard de rekoefening voor de achillespees. Een flink deel van de oefeningen, die ik volgende week ga geven bij de eerste strandtraining, heb ik indoor uitgetest.

Geen opmerkingen: