zaterdag 21 mei 2016

Zandsculpturen

Om een uur of 8 ontwaakten de bewoners van huisje 21. We pakten alvast wat tassen in, waarna we de ontbijttafel dekten. We ontbeten gezellig met elkaar, waarna we met de fiets naar de zandsculpturen aan de andere kant van Garderen vertrokken.

Deze was echter nog dicht. Op de site stond, dat deze op Tweede Pinksterdag om 11 uur open zou gaan. Onverrichter zake keerden we terug. Het had geen zin om tot 1 uur te wachten.

Op "Kastelenhof" ruimden we alles zo veel mogelijk op alvorens we met het overgebleven jambalaya, groentesoep, sla en vla met aardbeien een prima maaltijd hadden.

Om 2 uur leverden we de sleutel van ons huisje in, betaalden we voor de lakens en de schoonmaak en fietsten Ada en ik naar de zandsculpturen, waar we onze vrienden troffen. Er was een wachttijd tot half 4 voor we naar binnen konden. Ik verkocht de kaartjes, die we via internet al aangeschaft hadden, terwijl de anderen met de auto richting Randstad reden.

Rien Poortvliet, dit jaar het thema van de zandsculpturen, was niet aan ons besteed. Wij kregen onze eigen zandsculpturen. Over zandpaden met hoefafdrukken en karrensporen reden mijn vrouw en ik door de prachtige bossen van de Veluwe naar Voorthuizen toe. Af en toe voelden we wat spetters, maar we hadden geluk met het weer. Via landelijke weggetjes trapten we naar Amersfoort toe.
We hadden de stoptrein naar Hoofddorp en stapten over in Bussum-Zuid voor de boemel naar De Vink. Met een dagtotaal van 40 kilometer en een totaal van 161 kilometer zat het koude Pinksterweekeinde erop.

Geen opmerkingen: