dinsdag 3 mei 2016

Op de nuchtere maag

Vanmorgen stapte ik om kwart voor 7 uit bed en trok mijn hardloopkleren aan. Na de regenbuien van de afgelopen nacht was het zonnig, maar door de koude westenwind voelde het nog fris aan. Ik zou op mijn nuchtere maag een hersteltraining van 4 kilometer doen.

Ik liep langs de weilanden aan de rand van de Stevenshof, waar ik volop kon genieten van de vogels: kieviten, ganzen en de eerste zwaluwen. Ik weet het: 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar voor de rest van de week ziet het er qua weer goed uit.
De 30 kilometer van zondag voelde ik nog wel, maar het viel erg mee. Maar ja, het was een rustige herstelloop van maar 4 kilometer. Een 10 kilometer had ik niet op mijn nuchtere maag gedaan.


Waar ze in ieder geval niet nuchter waren was in Leicester.

De lokale club Leicester City werd zonder zelf te spelen kampioen van Engeland, doordat Tottenham Hotspur, de laatste concurrent, gelijk speelde tegen Chelsea na bij rust met 0-2 voorgestaan te hebben. Een voetbalsprookje werd werkelijkheid.

Je kunt het vergelijken met een landskampioenschap van De Graafschap. De Superboeren vechten dit jaar tegen de degradatie. Wie haalt het in zijn hoofd om te bedenken, dat de voetballers uit Doetinchem volgend jaar de landstitel voor de neus van Ajax, PSV en Feyenoord wegkapen?

En toch is dit, wat er aan de overkant van de Noordzee gebeurde in de duurste voetbalcompetitie ter wereld! Het is deze fan van Leicester City van harte gegund.

Geen opmerkingen: