zondag 8 mei 2016

Moederdagloop

Het was vroeg dag op moederdag. Om 7 uur was ik het bed al uit om de w.c.'s schoon te maken, terwijl mijn de lakens in de wasmachine stopte. We ontbeten samen, waarna Ada om kwart over 8 naar de volkstuin fietste en ik er naar toe liep.
Bij de volkstuin aangekomen, gaf ik de planten in de kas water alsmede de door Ada uitgepote slaplantjes. Daarna hielp ik met het maken van en frame voor een groot net om te voorkomen, dat dit deel van de oogst opgepeuzeld zou worden door vogels en insecten.

Met het frame stevig in moeder aarde vastgezet verliet ik de volkstuin voor het tweede deel van de Moederdagloop van in totaal 10 kilometer. De eerste 4 kilometer was het op deze zonovergoten dag nog redelijk fris, maar de 6 kilometer naar huis was het al een stuk warmer. Ik zocht daarom vooral veel schaduw op.
Thuis gekomen nam ik een verfrissende douche, waarna ik de lakens spande over het terras van de tuin. Deze ligt op het zuiden en in de luwte, dus een klein beetje verkoeling kan geen kwaad. Dat hadden we anderhalve week geleden niet kunnen denken.

Geen opmerkingen: