zaterdag 7 mei 2016

Tjallingii

Gisteren kreeg ik voor de start van de proloog in Apeldoorn een programmaboekje van de Giro in Gelderland. Daarin stond ook, dat de in Leeuwarden geboren Maarten Tjallingii snode plannen had, daar zijn huidige woonplaats Arnhem vandaag startplaats en morgen finishplaats is in de Ronde van Italië.

Ik besloot derhalve vandaag speciale aandacht te geven aan deze 38-jarige Fries en inderdaad, hij hield woord. Vrijwel vanaf de start koos Maarten Tjallingii het hazenpad en kreeg hij Omar Fraile en Giacomo Berlato met zich mee. De drie bouwden hun voorsprong gestaag uit. Die voorsprong bedroeg maximaal een minuut of 8.

Zelf moest ik werken vandaag, dus ik kon de etappe alleen een beetje volgen op deze zomerse dag via NOS live blog.
Na mijn werk fietste ik naar huis, waar ik de televisie aanzette. Ik kreeg precies het moment voorgeschoteld, waarop Tjallingii met nog 20 kilometer te gaan werd opgeslokt door het peloton.
De blauwe bergtrui ging naar de Spanjaard Fraile, de rode trui voor het puntenklassement was voor ritwinnaar Marcel Kittel. Maar Tjallingii gaat niet bij de pakken neerzitten, nu hij naast beide truien greep. Morgen is er weer een dag: "Morgen gaan we écht door mijn buurt. Dan ben ik pas écht gemotiveerd."
Ik hou hem in de gaten, want uit eigen ervaring weet ik, dat Friezen heel koppig kunnen zijn. Bij hen is het "Afspraak is afspraak!"

Geen opmerkingen: