zaterdag 28 mei 2016

Kruisweg voor Kruijswijk


Ineens kan het hard gaan. Eergisteren leek er geen vuiltje aan de lucht, maar gisteren duikelde Steven Kruijswijk toch van de roze wolk af in de Giro d'Italia.

Gisterenavond ging de ongelukkige Brabander naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Na afloop bleek hij kleine breuk in zijn rib te hebben opgelopen. Ondanks deze blessure ging Kruijswijk toch van start in de afsluitende en allesbeslissende bergetappe. Kruijswijk wist in deze etappe zijn podiumplaats niet vast te houden en belandde op de hatelijke 4e plaats.

Wat dat aangaat had het wel wat weg van de in de Katholieke kerk gebruikelijke kruiswegstatie op Goede vrijdag. Want reken maar, dat Kruijswijk heeft afgezien de afgelopen 2 dagen en vermoedelijk vandaag nog meer dan gisteren. Zijn lijf zal behoorlijk stijf geweest zijn.
Uit eigen ervaring weet ik, dat wielrenners flink af kunnen zien. Maar bij de voormalige roze truidrager komt daar ook nog eens een geestelijke dreun bij: komt er nogmaals een kans om een grote ronde te winnen?
Nee, het was de afgelopen dagen een kruisweg voor Kruijswijk.

Naschrift: ook op zondag ging Kruijswijk onderuit in Noord-Italiƫ.....

Geen opmerkingen: