donderdag 5 april 2018

Rondje Nieuw-Vennep

Enige tijd geleden hadden we voor gisterenavond met de reüniecommissie van jongerenkoor "Oktopus" een vervolgvergadering afgesproken in Nieuw-Vennep. 
Dat kwam mooi uit, want een schoonzus van me werd gisteren 75 jaar. Zo kon ik 2 vliegen in 1 klap slaan. Ik had derhalve 's middags vrij genomen. Vanaf mijn werk in filiaal Hoornes/Rijnsoever fietste ik via Voorhout door de Bollenstreek. Ik reed een deel van het parcours van "Hollen door de bollen", waar ik zondag wederom aan mee ga doen.
Langs de Keukenhof fietste ik naar Nieuw-Vennep, waar ik eerst even naar het kerkhof ging, waar mijn ouders begraven liggen, de overgrootouders van  mijn kleinzoon Faas.
Vandaar fietste ik naar mijn geboortehuis, waar ik de jarige uiteraard hartelijk feliciteerde. Bij Leo en Joke had ik een gezellige middag. Ik kon ook blijven eten. Na de uiensoep en Jan in de zak trapte ik naar het voormalige klooster, waar we de vergadering van "Oktopus" en "Mitswa" hadden. Allerhande praktische zaken rond de repetities en het zingen op 30 juni werden doorgesproken. Niet onbelangrijk was de liedkeuze.
Wie denkt, dat dit alles in alle ernst geschiedde, vergist zich deerlijk. Vooral toen we wat oude anekdotes ophaalden, lagen we af en toe dubbel van het lachen. Zoals de keer, dat we zongen voor de Katholieke Kappersbond. Verbijstering was er alom, toen ze de euvele moed hadden, de penningmeester naar voren te roepen om de onkostenvergoeding in ontvangst te nemen....
Na afloop ging ik met Bas Warnink nog even een Leffe Blond drinken in "De Kroeg", een pas geopend café in Nieuw-Vennep.
Om half 11 fietste ik weer op Leiden aan, waar ik een uur later aankwam met 61 kilometer op de teller.

Geen opmerkingen: