woensdag 18 april 2018

De Bollenstreek op zijn mooist

Anderhalve week geleden heb ik meegedaan aan de lustrumeditie van Hollen door de bollen. Door de koude start van het voorjaar stonden eigenlijk alleen de narcissen en hyacinten in bloei.
Door het warme weer van de afgelopen 2 weken schoot alles de grond uit. Op dit moment is de Bollenstreek op zijn mooist.
Met het oog op de bloemencorso van aanstaande zaterdag kwam dat geweldig goed uit.
Met het zomerse weer van vandaag  was het geen straf om vanaf mijn werk in Katwijk naar Hillegom te fietsen. Daarbij pakte ik in het zonnetje heel wat bollenvelden mee. Langs de N206 trapte ik naar Noordwijkerhout, waar ik langs het huis van mijn overleden broer Kees, dat nu wordt opgeknapt door nieuwe bewoners, via de Pilarenlaan naar de Leidsevaart, het slotgedeelte van de Omloop van Noordwijkerhout.
Ik fietste door tot De Zilk, waar ik afsloeg naar Hillegom, waar we vanavond bij Joep zouden eten. Tim, Ada en ik kwamen vrijwel tegelijk aan. Na een gezellige maaltijd fietste ik met mijn vrouw richting Leiden. Met de ondergaande zon waren de bollenvelden sprookjesachtig mooi zoals deze kleurenpracht vlak bij de Keukenhof.
Tussen de busladingen toeristen maakte Ada deze foto. Daarna reden we door naar het veld, waar de fleurige erfenis van Kees te zien is.


Met ruim 60 kilometer op de teller kon ik beamen, dat op dit moment de Bollenstreek op zijn mooist is. Hoewel helaas niet iedereen het met me eens is.

Geen opmerkingen: