zaterdag 14 april 2018

"Wie heeft er wel een boek bij zich?"

Het zou vandaag een redelijk drukke zaterdag worden. Na samen met mijn vrouw ontbeten te hebben, ging Ada naar de volkstuin en deed ik de wekelijkse boodschappen bij "De Helianth". Thuis gekomen maakte ik alles in orde voor de derde 30-kilometerloop morgen en ruimde ik de schone was van een paar wasbeurten weg.
Na de lunch fietste ik met mijn vrouw naar de Lokhorstkerk, waar we onder leiding van Wim de Ru de laatste reguliere repetitie hadden van de Leidse Koorprojecten. Na het inzingen opende ik mijn tas om de partituren eruit te halen, maar ik moest constateren, dat ik geen boek bij me had.
Hoe krijg je het als bibliothecaris voor elkaar om geen boek bij je te hebben?
De verklaring is heel simpel. Mannen kunnen niet multitasken.
Doordat ik bij allerlei kleine klusjes dacht, dat ik de muziekboeken al in de tas had gedaan, had ik er verder niet meer naar om gekeken. Zodoende moest ik bij mijn buren meekijken, toen we begonnen aan de "Navidad Nuestra" van Ariel Ramirez.
Ook het zingen van de "Misa Criolla" ging behoorlijk goed. Alleen in het Credo zaten enkele haperingen, zodat we dit lied een keer moesten herhalen.
Op zich niet zo vreemd. Het is het lastigste nummer om te zingen.
Ondanks de herhaling waren we sneller klaar dan gedacht. Terwijl Ada naar huis fietste, reed ik de andere kant op. Op de skeelerbaan van Leiderdorp was het Dooifeest van de IJVL.
Waar de meesten meededen aan de skeelerclinic, die gegeven werd door marathonschaatser Kees Heemskerk.
Met het oog op de 30 kilometer, die ik morgen bij de Braassemloop af wil leggen, leek skeeleren me niet zo'n geslaagd idee op de baan, waar ik eind februari nog geschaatst heb op natuurijs.
Zodoende had ik tijd om met wat IJVL-ers bij te praten, zoals Jaap de Gorter, Gera van Duijvenvoorde, Geoffrey van Heerde, Hans Post, Walter Boon, Frank Steenkamp en Marjolein Donkerbroek. Schaatsen is immers ook een gezellige sport.
Net zo goed als het zingen in een koor ook erg gezellig is!
Beide activiteiten kan is van harte aanbevelen.

Geen opmerkingen: