woensdag 11 april 2018

"The Basement Tapes" of een gedwongen rustperiode

Vrijwel ieder jaar gaan we met de Ondernemingsraad of een deel van de OR naar de studiedagen van de Platformbibliotheken. Vroeger waren ze vaak op Sportcentrum "Papendal", waar ik me als een vis in het water voelde. Tegenwoordig zijn ze meestal in Hotel "De Bergse Bossen" in Zeist.
Gisterenochtend fietste ik naar Leiden Centraal, waar ik met mijn collega Annemarie met de trein en de bus naar Zeist afreisde, waar in de hal een tentoonstelling met werk van Herman Brood hing.
Het zal wel aan mij liggen, maar ik vind de muziek van Herman Brood stukken beter.
De vergaderzaal was in de kelder, die in goed Nederlands "The Basement" was genoemd. Direct had ik een associatie met "The Basement Tapes", een legendarisch album van Bob Dylan & The Band.
In deze studiedag zat wat minder muziek, maar de cursusleiders Annegret Sterken en Lieuwe de Vries wisten de juiste toon te treffen in de taaie kost, die Collectieve Arbeidsovereenkomst heet. Vooral omdat de samenvoeging van de CAO's van de Openbare Bibliotheken en de Kunstensector mogelijk volgend jaar al gaat spelen. Dan is het toch wel handig om te weten, wat je huidige rechten zijn en wat er mogelijk gaat veranderen. In de middagsessie deed Frans de Haan van de FNV dat uit de doeken.
Uiteraard was ik weer uiterst serieus. Op dat vlak heb ik een naam hoog te houden, net als op het gebied van de duursporten. Wat dat aangaat zorgde deze studiedag voor een korte rustperiode. De enige beweging was korte fietstochtjes naar en van het station en een paar kilometer wandelen.
Normaal gesproken was ik gisterenmorgen gaan hardlopen, maar dat kon gewoon niet. Zodoende had ik een gedwongen rustperiode midden in een zelfs voor mij stevig duursportblok.
Ik vermoed, dat er niet veel mensen zijn, die in een maand tijd 200 kilometer schaatsen en 3 keer een 30 kilometer lopen. Maar goed, ik ben nu eenmaal een man van de lange adem. Dat heb je trouwens als OR-lid soms ook nodig.
In de loop der jaren heb ik wel geleerd, dat het pakken van rust net zo belangrijk is als pittig trainen. Wat dat aangaat zou dit korte blokje van 3 dagen rust wel eens goed uit kunnen pakken.

Geen opmerkingen: