vrijdag 20 april 2018

Vijgenboom

We konden van een andere tuinder op de volkstuin een vijgenboom overnemen. Mijn vrouw had gevraagd, of ik vanmiddag wilde helpen met het verplaatsen van de vijgenboom. Natuurlijk was ik daar toe bereid.
Vanaf mijn werk in filiaal Hoornes/Rijnsoever fietste ik door de duinen naar onze volkstuin, waar ik bij aankomst meteen aan de slag kon met het uitgraven van de boom.
Het had enige voeten in de aarde voordat we de kluit met wortels hadden uitgegraven. Nadat dit gebeurd was, moesten we de vijgenboom zien te verplaatsen.
Met een kruiwagen lukte dat. We groeven een kuil in onze tuin en zetten de boom daarin. Toen deze rechtop stond, konden we de grond weer teruggooien. Wij hebben nu onze eigen vijgenboom. Een boom met oude papieren trouwens, want in een van de eerste hoofdstukken van Genesis wordt de vijgenboom al aangehaald.
De eerste bijdrage aan de mode was het dragen van vijgenbladeren.
Wat dat aangaat was de Bijbel zijn tijd ver vooruit gezien de aandacht, die heden ten dage uitgaat naar kleding met natuurlijke materialen. Het idee om kleding te dragen komt dus rechtstreeks uit het paradijs.
Dat klopt ook wel, want ten tijde van de aardbeienoogst is onze volkstuin een klein paradijsje, waar ik dan graag vertoef. Wat dat aangaat hou ik veel meer van zomerkoninkjes dan van vijgen.
Vooral van oorvijgen gruw ik!

2 opmerkingen:

Unknown zei

En, heeft je vijgenboom het gered?

Bert Breed zei

Jawel. Zie https://bertbreed.blogspot.com/2020/05/de-tuin-duinloop.html