donderdag 12 april 2018

Rondje Korte Vliet

Vanmorgen ging ik meteen na het ontbijt een blokje hardlopen. Na 3 dagen relatieve rust pakte ik de draad weer op. Ik begon en eindigde over het fietspad langs de rand van de Stevenshof.
Daar kon ik ervaren wat landschapspijn betekent. Het ongerepte landschap, wat zo rustgevend was aan de rand van de drukke stad, is door de aanleg van de Rijnlandroute, voorgoed verpest.
Waar je in deze tijd van het jaar nog wel eens kieviten ziet of huppelende hazen, daar zag je nu allerlei graafmachines en ander werktuig en een steeds langer wordend zandlichaam.
Ik liep door naar Ter Wadding en vandaar naar de Korte Vliet, die ik afliep tot "Allemansgeest". Via de voetbalvelden van Voorschoten '97 en de Velostrada kwam ik over het fietspad weer terug naar huis na een duurloop van een kilometer of 11.
Na me gedoucht te hebben, fietste ik naar de mooie Leidse binnenstad, waar ik bij diverse winkels kleine boodschappen deed. Zo vroeg mijn vrouw, of ik het bestelde boek "Raad eens hoeveel ik van je hou" op wilde halen.
Je moet je vakliteratuur goed bijhouden.....

Geen opmerkingen: