donderdag 19 april 2018

De kernploeg keert terug

Het scheelde niet veel, of het was vandaag tropisch warm geworden in Nederland. Het was dan ook de warmste 19 april sinds het begin van de metingen.
Kortom, het is echt weer om je druk te maken, hoe wij in Nederland met onze schaatstoppers omgaan. Twee maanden geleden was het zo ongeveer iedere dag prijs bij de Olympische Spelen in Pyeongchang.
De waarschuwende woorden van Sven Kramer, dat het grootste deel van deze succesvolle Olympische ploeg een maand later een werkeloosheidsuitkering aan kon vragen, klonken toen belachelijk in onze oren. Maar ze waren maar al te waar!
Zo werd Ireen Wüst als dank voor de bewezen diensten door haar sponsor als oud vuil op straat gezet.
Gelukkig neemt de KNSB haar verantwoordelijkheid. De schaatsbond start een eigen trainingsgroep voor toppers zonder ploeg. Daar zitten klinkende namen onder als Ireen Wüst, Jorien ter Mors, Kai Verbij en Dai Dai Ntab. De kernploeg keert terug!
Sportgrootmachten als Duitsland en de Verenigde Staten zouden dolgraag zulke schaatsers willen hebben, die zelfs in deze periode van economische voorspoed in Nederland niet meer aan de bak komen. Het moet ook niet gekker worden....

Geen opmerkingen: