zondag 1 april 2018

Marathonschema

Het was een rustig dagje vandaag. Wat utteren, terwijl uit de grauwe lucht wat regen naar beneden kwam zetten. Vergeleken met de rest van Nederland viel het erg mee met de neerslag.
Het is trouwens bijzonder lang te koud voor de tijd van het jaar.
Vanmiddag zijn wij naar de volkstuin gefietst, waar ik nog wat takken knipte, terwijl Ada nuttiger werk deed. Dat is dan ook het verschil tussen groene vingers en twee linkerhanden.
Ik gebruik dan ook liever mijn benen. Morgen ga ik beginnen met het echte duurwerk voor de marathon van Leiden. Ondanks de niet zo goede weersvoorspellingen wil ik mijn eerste 30 kilometer gaan lopen. Ik wil dan in Oegstgeest mee gaan doen met de Paashaaswijkloop. Dan doe ik de 15 kilometer. Als ik er lopend naar toe ga en na afloop terugloop, dan kom ik aan de 30 kilometer.
Volgende week is "Hollen door de bollen". Dit jaar is er een loop van 16 kilometer bij. Kijk, dat tikt lekker aan. Dan hoef ik zelf nog maar 14 kilometer te lopen door in deze tijd van het jaar prachtige omgeving.
Weer een week later ga ik weer meedoen aan de Braassemloop. Dan doe ik de halve marathon met als voorafje 9 kilometer langs voornamelijk de Braassemermeer. Dan heb ik mijn derde 30 kilometer er op zitten.
De weken erna doe ik wat korter werk om op Hemelvaartsdag mee te doen met de 10 Engelse mijlen  bij de Hanepoelloop. Vooraf loop ik dan nog 5 kilometer, zodat ik ruim 2 weken voor de marathon van Leiden nog een keer piek voordat ik de rustfase inga.
Het oogt als een onevenwichtig marathonschema, maar wie weet pakt het gunstig uit. Eind mei weten we meer.

Geen opmerkingen: