dinsdag 17 december 2019

Oude Schaatsen

Vanmorgen fietste ik in veel te hoge temperaturen voor de tijd van het jaar naar de Leidse IJshal om met de "Krasse knarren" te gaan schaatsen.
Bij aankomst reed er maar een handvol schaatsers rond.Toen wij om 9 uur aan de piramide van 125 rondjes begonnen, was het een peloton van een man of 15. Niet bijster veel, maar tot half 10 liep het aardig vol. Op een gegeven moment telde René Strelzyn een man of 40 op het ijs.
Tussendoor vroeg Martien Wijnands of ik belangstelling had voor schaatsen van een jaar of 50 oud.
Dat had ik wel. Na de eerste serie van 20 rondjes kwam hij aanzetten met twee oude "Schaatsen" uit 1968 en 1970, die hij op een beurs op de kop had getikt. De oude tijden van Ard en Keessie herleefden. Heerlijke nostalgie uit de middelbare schooljaren op "Porta Vitae".

De aansluitende 5 kilometer ging vlak met aanvankelijk 24 kilometer per uur en de tweede helft in 25. Het gaat in de week voor de Kerstvakantie weer de goede kant op. Nu nog voorkomen, dat ik af en toe op een ronde gereden wordt en ik kan zeggen, dat de vormcrisis is overwonnen.
Toen wij na de laatste 5 rondjes met Marja van Vliet als kopvrouw van het ijs af gingen, kwamen er een paar klassen van een middelbare middelbare school schaatsen. Toen wij naar boven gingen, was het behoorlijk druk op de binnenbaan.

Geen opmerkingen: