vrijdag 13 december 2019

Vrijdag de 13e

Het was vandaag vrijdag de 13e. Het heeft de naam, dat het een ongeluksdag is, maar dat viel reuze mee.
Om 6 uur ging de wekker en wij namen de trein en metro naar Rotterdam om onze kleinzoon op te halen. Hij bleef een nachtje logeren.We namen dit keer geen OV-fiets, maar wandelden naar ons oppasadres.
Het was vandaag de hele dag bewolkt met regelmatig buien. Het voelde door de vrij lage temperaturen waterkoud aan.
Net zo koud was het in de Leidse IJshal, waar ik vanaf kwart over 4 2 uur achter elkaar schaatsles zou geven. Het eerste uur was voor de Buitenschoolse sport, het tweede voor de IJVL. Daar we volgende week voor beide groepen een Mini-Elfstedentocht hebben, was het voor eerstgenoemde groep alweer de laatste reguliere les.
Als je in ogenschouw neemt, dat alle kinderen uit mijn groep met rekjes begonnen, hebben ze reuzenstappen gemaakt.
Met de gebruikelijke valoefeningen had ik hen snel van de rekjes verlost, waarna we aan het aanleren van de schaatstechniek konden beginnen. Deze laatste les had geen echt thema. Ik probeerde bij de kinderen de puntjes op de i te zetten.
Het was zodoende een allegaartje aan oefeningen, doordat ik inspeelde op wat ik zag. Maar daar moet je als trainer ook af en toe tijd voor vrijmaken.
Daar we bij de IJVL ook de buitenbaan ter beschikking hadden vanwege het Eisstockschiessen op de binnenbaan. De oefenstof veranderde niet, maar wel de lengte ervan.
We zijn vrijdag de 13 e goed doorgekomen.

Geen opmerkingen: