zondag 24 januari 2021

Het geluid van stilte

Johan Cruijff heeft het ons diverse malen voorgehouden. Elk nadeel heb zijn voordeel. Zo ook de avondklok, waarmee we sinds gisterenavond te maken kregen. Het voordeel was, met name in de nacht, de stilte.


Wonend aan de rand van een stad valt het met het kabaal meestal wel mee, maar normaal gesproken komt er op zaterdagavond altijd wel een van de buren in de nacht thuis. Daar we aan de straatkant slapen, wordt je daar toch meestal wel wakker van. Nu iedereen al thuis was, kwam er ook niemand meer thuis.
Hetzelfde geldt voor de A44 op zo'n 600 meter van ons huis. Dit levert een normaliter een achtergrondgeluid, dat dag en nacht doorgaat. Nu dus niet. We konden dus volop genieten van "The sound of silence".

Het spreekt voor zich, dat we van een goede nachtrust hebben genoten en daar een rustige zondagmorgen aan vast plakten met wat huishoudelijke klussen.

Na lichte vorst aan de grond werd het vandaag niet warmer dan een graad of 5.

Om half 1 vertrok mijn vrouw naar de volkstuin. Ik hing de was op, maakte mijn lunchpakket klaar en trapte ook die kant op. Op de tuin lunchten we in het schuurtje, waarna ik via een omweg naar huis fietste. Onderweg kwam ik langs het Valkenburgse meer. Daar ontwaarde ik een bijzondere gloed op het water.
Ook de wolkenluchten hadden een niet alledaagse kleur. Meestal ga je hier gedachteloos aan voorbij, maar door de lompe lockdown van nu en de intelligente lockdown van vorig jaar ga je hier meer op letten en heb je soms een Wow-moment.


Geen opmerkingen: