maandag 4 januari 2021

Het lichaam harden

Na zelf een paar keer een stapel Wizwijs-rekenboeken weggebracht te hebben op de fiets, kon mijn vrouw de rest op haar oude school in één keer verkopen.

Vanmorgen fietste ik met haar mee om alles in dozen te doen. Net als gisteren was het waterkoud, maar doordat er meer wind stond, voelde het kouder aan. Zij deed de boeken in de dozen, ik sjouwde de volle dozen een etage naar beneden. Een kleine 20 dozen met rekenboeken sjouwen en daarmee de trap af is een aardige krachttraining.

Na thuis gegeten te hebben, fietsten we 's middags weer naar school. 

De dozen werden nu het schoolplein over gesjouwd en met een volle stationwagen vertrok de opkoper naar huis toe. Mijn vrouw fietste naar huis om weer warm te worden. Ik had andere plannen. Ik had een bericht gekregen, dat de medicijnen tegen de hoge bloeddruk klaar stonden. Ik fietste dus door naar de binnenstad van Leiden om de pillen op te halen.

Vandaar fietste ik door naar de volkstuin, om het groente- en fruitafval weg te brengen en wat spullen op te halen.

Door de noordoostenwind met snelheden van 4 tot 5 Beaufort kwam de gevoelstemperatuur of windchill een paar graden onder nul uit.

Een ideale mogelijkheid om het lichaam te harden. Ik nam dan ook niet de kortste weg en maakte vandaag de 30 kilometer fietsen vol. In deze temperatuur was dat niet alleen een lichamelijke, maar ook een mentale training. Leuk is anders, maar als er deze winter natuurijs komt, ben ik alvast enigszins gewend aan sporten in lage temperaturen.


Geen opmerkingen: