donderdag 7 januari 2021

Eerste sneeuwklokjes

Vandaag stond er een uitje naar "De Uithof" op het programma. In de regen fietste ik om kwart voor 11 naar Leiden Centraal, waar ik voor het eerst sinds 6 maart met de trein reisde.

Dit coronajaar was een kortingskaart niet zo'n goede investering. Ruim € 90,- betalen en niet gebruiken is niet bepaald voor een prikkie op de kop tikken.

Met Walter Boon reisde ik naar Den Haag Centraal en vandaar met de tram naar "De Uithof", waar ik me om 20 over 12 stortte op mijn ideale training: een uur en een kwartier aan één stuk door schaatsen. Net als dinsdag lag de snelheid op 25 kilometer per uur. Ik kwam uit op 28 kilometer.
Walter werkte op de vrij rustige 400-meterbaan een intervaltraining uit. Hij is dan ook meer een sprinter, ook al loopt hij wel rustig een marathon uit.

We hadden allebei lekker gereden en voldaan keerden we met het openbaar vervoer naar de Sleutelstad terug. Op deze vrij koele dag regende het opnieuw.

Thuis gekomen zag ik de eerste sneeuwklokjes in de tuin in bloei staan.

Met dit soort kruimels moeten wij het deze winter doen. Hoe anders is het in Spanje. 

Vandaag trof ik op Weerwoord het bericht, dat in de Picos de Europa de laagste temperatuur ooit in Spanje is gemeten. Filomena was daarvoor verantwoordelijk.

Onze correspondent in Spanje kon deze berichten bevestigen.

Geen opmerkingen: