vrijdag 8 januari 2021

Winterluchten

Winterluchten zijn de mooiste. Dit is goed te zien op deze zonsondergang boven de Schenksloot.

De Zweedse schilder Rolf Lidberg wist dit in zijn trollentekeningen altijd prachtig te verbeelden.

Vandaag had ik een echte pensionadodag. Het was rustig winterweer. Doordat de zon na een serie grauwe dagen eindelijk doorbrak, was het prima fietsweer.

Dat deed ik dan ook. Vanmorgen deed ik boodschappen bij Odin in Voorschoten en vanmiddag reed ik naar de volkstuin om het groente- en tuinafval in het compostvat te deponeren. Daarna fietste ik via Rijksdorp en de duinen naar Katwijk toe, waar ik bij de bibliotheek de geleende boeken inleverde. Daarbij sprak ik met een drietal ex-collega's.

Onderweg kon ik met de kilometerteller de afstand opmeten van de Alternatieve Sinterklaasloop en de Tuin-Duinloop. Beiden bleken wat langer dan ik aanvankelijk had ingeschat. Vandaar dat de tijden wat tegenvielen.
In totaal fietste ik vandaag 44 kilometer. Je kon al zien, dat er een mooie zonsondergang zat aan te komen. Hetgeen klopte. Aan de rand van de Stevenshof maakte ik deze foto's.


De weerspiegeling in de Schenksloot was zonder meer mooi te noemen.

Na deze zonsondergang dook de temperatuur pijlsnel naar beneden. Vooral aan de grond ging het hard onderuit.
Op Weerwoord zag ik, dat we ons mogelijk op kunnen maken voor heel andere winterluchten.

Als deze kaarten uitkomen, dan krijgen we een klassieke winterinval. Het is nog te ver weg om de vlag al uit te hangen, maar als dit uitkomt, dan kunnen we over een paar weken op de Schenksloot schaatsen.

Geen opmerkingen: