zaterdag 30 januari 2021

Rondje Vlietlanden

Het had vannacht licht gevroren.

Aan de grond een tikkeltje meer.

Na vanmorgen met mijn vrouw bij "De Helianth" boodschappen gedaan te hebben, fietste ik om 12 uur naar de Kniplaan. Hans Boers en ik kwamen er tegelijkertijd aan.
We liepen naar de Oostvlietweg en gezien de vrij stevige noordoostenwind kozen we ervoor om eerst tegen de wind in te lopen. Het mocht dan wel boven nul zijn, de gevoelstemperatuur lag er duidelijk onder.

Normaal gesproken kiezen we ervoor om in de Vlietlanden over onverharde paden en grasvelden te lopen. Gezien de vele regenbuien van de afgelopen week was dat niet zo'n geslaagd plan.

Tenzij je graag in de modder loopt natuurlijk.
We liepen dus voornamelijk over fietspaden een rondje van 9 kilometer. Halverwege kregen we de wind in de rug en dan voelt het toch warmer aan, doordat je geen last hebt van de windchill.
We liepen langs de volledig golvende Vogelplas naar ons vertrekpunt, waar we na een verkwikkende duurloop letterlijk warmgelopen waren.

Om het lichaam te harden voor een eventuele natuurijsperiode fietste ik nog een ruim rondje om de Vogelplas heen. Over de Oostvlietweg naar Leidschendam en via het fietspad aan de oostzijde van de Vogelplas weer terug. Thuisgekomen stond de kilometerteller op 30 kilometer, dezelfde afstand, die ik gisteren afgelegd had. Met het duurvermogen zit het wel goed.

Geen opmerkingen: