zaterdag 9 april 2022

Hageldag

We werden vanmorgen gewekt met hagel op de dakramen. Het was het begin van een dag met heel wat hagelbuien. Vooral 's ochtends was het een komen en gaan van hagel.
Daar ik boodschappen ging doen in een drietal winkels in Leiden en daarna de wekelijkse broodbestelling van mijn schoonouders naar hen toe bracht, kon ik het genoegen smaken om er onderweg een vijftal op mijn kop te krijgen tijdens de rit, die mij via de volkstuin weer naar huis bracht.
Daarbij kwam ik ook bij een gedeelte van het vernieuwde fietspad langs de A44, dat nog gesloten was voor fietsers. Daar er rijplaten bij de wegversperring stonden en er op zaterdag niet gewerkt wordt, probeerde ik dit veel bredere fietspad met rode betonnen platen uit. Ik moet zeggen: het reed goed!
Ik had bij De Kler een boek gekocht, dat ik t.z.t. iemand cadeau wil doen. Daarbij kreeg ik het Boekenweekgeschenk van Ilja Leonard Pfeijffer cadeau.
's Middags ging mijn vrouw naar de boekenpresentatie van "Leve de bodem!" van Annemarie van Dam.
Zij kwam met een gesigneerd exemplaar thuis.

Ik was 's middags, toen de hagelbuien weggetrokken waren, naar de volkstuin gelopen om even wat op te halen. Daar zag ik, dat de botanische tulpen hun kop boven de bodem hadden gestoken.
Na deze droge trainingsloop van 6 kilometer douchte ik me op deze hageldag. Zelf prefereer ik trouwens hagelslag....

Geen opmerkingen: