donderdag 7 april 2022

Natte potenloop

Mijn vrouw zou gaan zwemmen vanmorgen. We stonden dus om 7 uur naast ons bed, terwijl de hagel op het dakraam kletterde. Onder het motto "Zij sport, ik ook" trok ik mijn sportkleding aan en om kwart over 7 liep ik na het nuttigen van een banaan de frisse morgenlucht in.
Ik liep richting zwembad "Het Wedde". Op weg er naartoe werd ik ingehaald door mijn fietsende vrouw. Langs het spoor liep ik met licht gevoelige bovenbenen door. Wat dat aangaat was er wel een verbetering met gisteren.

Deze zware bovenbenen hielden wel in, dat ik zondag, toen het op deze tijd bijna matig vroor, toch behoorlijk diep ben gegaan.
Nu deed ik dat ook. Op de terugweg had ik ervoor gekozen om over de onverharde paden in het park langs het spoor te lopen. Hier lagen echter grote en soms vrij diepe plassen. Daar ik toch al vrij nat was door de flinke regen, liep ik er dwars doorheen.
Deze natte potenloop van 5 kilometer is bepaald niet de aangenaamste trainingsloop, maar bij de Leiden Marathon kun je ook regenbuien treffen.

Thuis trok ik mijn kletsnatte hardloopschoenen op de deurmat uit en met natte poten liep ik linea recta door naar de douche, waar ik mij uitkleedde. Met een warme douche spoelde ik het zweet van mijn huid en werd ik zelf ook weer wat warmer.

Geen opmerkingen: