vrijdag 1 april 2022

Schaatsen op 1 april

Ik kan mij niet heugen, dat ik ooit op 1 april geschaatst heb. Toevalligerwijze was het ook de koudste 1 april ooit, dus wat dat aangaat klopte het helemaal.

In onze omgeving was de meeste sneeuw gevallen.

Aan het eind van de ochtend fietste ik langs het bouwterrein van Zwembad en IJshal "De Vliet" om te kijken, hoeveel sneeuw er nog lag. Nou, dat viel een tikkeltje tegen.

Een geruststellende gedachte is, dat er geen sprake bleek te zijn van vorstverlet. De bouw van dit sportcomplex gaat gewoon door.
Na boodschappen gedaan te hebben fietste ik naar huis, waar ik lunchte. Aan het eind van de middag fietste ik naar de Vondellaan, waar in de Leidse IJshal de laatste schaatstraining van de IJVL-kinderen was. We sloten het schaatsseizoen af met spelletjes.

Na het inrijden voegden we alle groepen bij elkaar, waarna we wat rek- en strekoefeningen deden op het ijs. Na een estafette in 5 groepen reden er 5 tweetallen met een bezemsteel tussen hen in. De overige kinderen moesten er onderdoor schaatsen.

Aansluitend volgde een teamsprint in 5 teams van 7 schaatsers, waarbij na iedere ronde telkens 1 schaatser afviel. Het tempo ging steeds verder omhoog on op het eind ging een kind met 30 kilometer per uur de bocht in. Dat red ik niet!
Tot slot van dit seizoen deden we tweelingtikkertje in 3 sessies, waarna in de kantine de diploma-uitreiking was, waarna we met patat het schaatsseizoen afsloten.
Een seizoen met horten en stoten, maar het afgelopen decennium hebben we niet zo'n grote groep gehad. Een hoopvol slot bij het schaatsen op 1april.

Geen opmerkingen: