donderdag 21 april 2022

IJsbaanlopen

In de Stevenshof heb je een straat met de prachtige naam IJsbaan. Er ligt echter geen ijsbaan, maar deze heeft er wel gelegen, toen het gebied ten zuiden van de Rijn nog tot de gemeente Voorschoten behoorde. Nadat de Rijndijk en de weilanden overgeheveld waren naar de gemeente Leiden, werd de voormalige landijsbaan bebouwd met woningen en kwam er een even grote ijsbaan voor in de plaats langs het spoor.

Toen de Stevenshof grotendeels gebouwd was, kwam er een verzoek om een tennisbaan aan te leggen. Het was eind jaren '80 net zo droevig gesteld als tegenwoordig wat betreft natuurijs, dus IJsclub "Rijndijk" raakte de helft van haar baan kwijt, zodat dit restant resteerde.

Gisteren liep ik rond het middaguur een rondje van 7 kilometer met het oog op de marathon van Leiden op 15 mei. Het was behoorlijk warm.

Ik liep langs de zuidrand van de Stevenshof naar het park "Ter Wadding", waar ik een rondje doorheen liep om langs de ijsbaan naar de Rijndijk te lopen. Daar kwam ik bij het enige stukje van de Stevenshof, waar je, als je niet aan de Rijndijk woont, rustig aan de rivier kan gaan zitten. Maar in deze tijd van het jaar is het wel een plaatje!
Vandaar liep ik door naar IJsbaan, waar ik een rondje heen en weer liep en over de Hofdijk naar het Stevenspark liep, waar ik een kilometer over de slingerende paden liep. Weer thuis had ik 7 kilometer getraind.
Vanmorgen ging mijn vrouw zwemmen in "Het Wedde" in Voorschoten. Ik liep dezelfde route als gisteren, maar nu met als extraatje de slingerende wandelpaden heen en weer naar het zwembad.
Het was wel wat frisser dan gisteren, dus de lange mouwen vervingen de korte. Door de laagstaande zon was een zonneklep geen overbodige luxe.

Vandaag kwam ik uit op 10 kilometer. Met de 10 kilometer van de Paashaaswijk met een kilometer erbij voor het inlopen en omlopen heb ik vanaf maandag 28 kilometer gelopen. Zondag komt daar de 30 kilometer bij van de Henk Hakker memorial. In totaal loop ik deze week dus 58 kilometer.

Ik lig dus aardig op schema voor de marathon van Leiden.

Geen opmerkingen: