woensdag 13 april 2022

Bloemenloop

 De boodschappen op de Boerenmarkt en bij "De Helianth" combineerde ik vandaag met een bezoek aan Fiori Bloemen. Als coördinator van de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal regelde ik, dat er bij de uitvaartplechtigheden van onze schaatsvriend Aad van Tol een bloemstuk namens ons zou zijn.

Aan de traditie om op woensdag foto's van de bouw van IJshal "De Vliet" te maken, hield ik me vanmorgen ook, hetgeen resulteerde in deze foto's.


Iedere week is er weer een vordering te zien!
Via de oude route van de Marathon van Leiden fietste ik naar huis toe.

Nou ja, bijna dan, want door de aanleg van de Rijnland route was het parcours bij de Vlietlanden aardig overhoop gehaald. In totaal fietste ik vanmorgen 30 kilometer.

Na met mijn vrouw te hebben geluncht vertrok zij op de fiets naar de volkstuin. Ik liep er de 3 kilometer naar toe. Daar mocht ik met een riek gefermenteerde paardenmest in kleine hopen op de bedden leggen.

Anderen gaan naar een sportschool voor krachttraining, ik doe het gewoon op de tuin.

Bij de thee konden we genieten van de botanische tulpen. Een aantal bijen en hommels waren actief, terwijl we ook een citroenvlinder en een dagpauwoog zagen fladderen.

Na de thee liep ik naar huis toe, waarbij ik aardig wat bloeiende bloemen passeerde. De weg was iets langer, want van de verkeersregelaar mocht ik over het gerenoveerde maar nog niet geopende fietspad lopen. Het was anderhalve kilometer langer, maar vermoedelijk was ik de eerste hardloper over deze betonnen platen. Deze kans liet ik niet lopen....

Geen opmerkingen: