zaterdag 2 april 2022

Narcissen, sneeuw en ijs

Het was een koude nacht, maar de sneeuw van gisteren was nagenoeg helemaal verdwenen.

Om half 10 zat ik op de fiets naar "De Helianth", waar ik ons brood en dat van mijn schoonouders ophaalde. Ik bracht het brood van Ada's ouders naar hen toe, waarna ik doorfietste naar de Horstlaan, waar ik met Hans Boers had afgesproken bij de achteringang van "De Horsten".
In dit mooie park wandelden we een uur, waarbij we op een afstand van 10 meter van elkaar de karakteristieken van februari, maart en april bij elkaar vonden.

De gevelde boom met de bloot liggende wortels vertegenwoordigde de februaristormen.

De narcissen vertegenwoordigden maart, de maand waarin deze gele bloemen veelvuldig bloeiden.
De restanten van de sneeuw, dat in de schaduw de zonneschijn had overleefd, vertegenwoordigt april. Als het met Kerst niet sneeuwen wil, dan sneeuwt het wel in april....

Na een uur gewandeld te hebben onder Hollandse luchten fietsten we naar huis toe. Ik lunchte thuis en fietste naar de Leidse IJshal, waar ik schaatsles voor een kinderpartijtje zou geven. De leeftijden liepen uiteen van 3 tot 11 jaar, de schaatsen van kunstschaatsen en noren tot dubbele ijzers. Probeer daar maar wat van te maken.
Welnu, dat lukte heel aardig. De basisvaardigheden, zoals de houding en de druk op het standbeen, blijven voor iedereen hetzelfde. Bovendien vallen de valoefeningen bij vrijwel alle kinderen in de smaak. Kortom, na deze laatste schaatsles zat het schaatsseizoen erop.
Nu is in de sport de spreuk "Je bent zo goed als je laatste wedstrijd" een gevleugelde uitdrukking.

Voordat ik aan het kinderpartijtje begon kon ik Kiek Straathof feliciteren met haar gouden medaille, die ze bij de ploegenachtervolging op de 3000 meter bij de Europese Olympische Jeugd Spelen had gewonnen.

Het was een verbrokkeld schaatsseizoen, maar met een gouden Olympische medaille voor Kjeld Nuis, goud op de teamsprint bij het Europese kampioenschap voor Kai Verbij en Tijmen Snel en dit goud voor Kiek heeft de oude Ton Menken IJsbaan buitengewoon goed gescoord.

Geen opmerkingen: