zondag 27 maart 2022

Singelparkwandeling


Goede wijn behoeft geen krans. Leidenaren weten, dat de Sleutelstad net zo mooi is als Amsterdam, maar dat je hier niet overlopen wordt door hordes toeristen.

Gisteren liepen Ada en ik met een zevental vrienden de Singelparkwandeling. 

Na een frisse start met vorst aan de grond was het 's middags verrukkelijk weer.

Dat kwam mooi uit, want we hadden om half 2 afgesproken. Ada wachtte de vrienden op, die met de trein gekomen waren, ik degenen, die naar parkeerterrein Haagweg gereden waren. Bij de Witte Singel troffen we elkaar.

Het Singelpark is mooi in alle seizoenen, dus zeker ook in deze vroege lente. We liepen via de Hortus Botanicus naar het Plantsoen toe.


Daar konden we met zijn achten een boom omarmen.

We kuierden rustig langs de Zoeterwoudse Singel door het Plantsoen.
De bloemenweelde deed nauwelijks onder voor de Keukenhof.
Daarna bezochten we het kleinste huisje van Leiden.


Zo kwamen we uit bij de Plantage.

Daarna wandelden we door naar begraafplaats Groenesteeg met de dikste boom van Zuid-Holland.Op twee derde van de Singelparkwandeling werd het tijd om aan de inwendige mens te denken. Dat deden we op het terras van "De Poort", waar we bij de Zijlpoort een frisse neus haalden.

Drie kwartier later wandelden we via  het Museum van Volkenkunde naar de Morspoort toe.Vandaar was het nog maar een klein stukje naar "Proeflokaal Sijgje", waar we met zijn negenen een gezellige maaltijd hadden. 

We waren niet de enigen. Er waren twee vrij grote groepen vrouwen, die ieder voor zich een vrijgezellenfeest hadden. Leiden is inderdaad een vrij gezellige stad.

Over de vraag of Nederland een gaaf land is, valt te twisten, maar Leiden is wel een gave stad!

1 opmerking:

Unknown zei

je hebt helemaal gelijk.
Marijke.