donderdag 17 maart 2022

Ton Kamerling

Gisteren hoorde ik, dat Ton Kamerling op 85-jarige leeftijd is overleden.  Ton was rond 1993 de oprichter van de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal.

Zodoende rijden we nu nog steeds iedere dinsdag- en donderdagmorgen met een in aantal en samenstelling wisselende groep zeer geroutineerde schaatsers gemiddeld 125 rondjes oftewel 25 kilometer. Dit houdt je lekker fit en het is goed voor je techniek. En voor de gezelligheid!
Een voorbeeld hiervan was, toen in het nieuws kwam, dat er cruciale fotorolletjes met bewijsmateriaal van staatszaken verdwenen waren.

Ton opende de training als een schoolmeester, die op het punt staat kinderen onder druk te zetten: "Ik weet, dat één van jullie het gedaan heeft. Wie van jullie heeft het totorolletje verdonkeremaand?"

Vanaf de eeuwwisseling heb ik ruim 10 jaar onder de bezielende leiding van Ton op donderdagochtend geschaatst. Daarnaast kwam ik hem ook regelmatig tegen bij wielervereniging "Swift"

Het TNT-trainingspak, waarin ik regelmatig rondrijd, heb ik gekregen van Ton, die het op zijn beurt weer gekregen had van Joost Juffermans, die destijds schaatste voor de ploeg van Henk Angenent. Een geste, die ik zeer kan waarderen.

Ton, voortaan zal ik, als ik dit trainingspak aantrek, aan je denken.

Rust in vrede, Ton.

Geen opmerkingen: